A legolcsóbb légijegyet keresed?

Szudán Sanganeb Nemzeti Park

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Szudán Sanganeb Nemzeti Park


1. Mikor alakult a Sanganeb Nemzeti Park?

A park hivatalosan 1990-ben alakult.

2. Hol található a Sanganeb Nemzeti Park?

A park a Vörös-tenger partján fekszik Szudán területén.

3. Milyen állatfajok élnek a parkban?

A parkban többféle tengeri állat él, például delfinek, cápák, teknősök, de az is előfordul, hogy a parton pihenő oroszlánfóka is megjelenik.

4. Milyen védőintézkedések vannak a Sanganeb Nemzeti Parkban?

A park területén tilos bármilyen halászati tevékenységet folytatni vagy a természet bármelyik elemét tönkretenni. Az egész területet szigorúan ellenőrzik a természetvédelmi hatóságok.

5. Hogyan lehet eljutni a Sanganeb Nemzeti Parkba?

A park közelében található a Sanganeb repülőtér, ahonnan kisgépekkel lehet továbbutazni. Továbbá a Vörös-tengerre szervezett hajóutak is megállnak a park közelében.

6. Milyen tevékenységek végezhetők a parkban?

A parkban lehet búvárkodni, snorkellezni, horgászni vagy csak egyszerűen pihenni a Vörös-tenger nyugalmában.

7. Milyen időjárásra lehet számítani a Sanganeb Nemzeti Parkban?

A park éghajlata forró és száraz, a téli és nyári hónapokban is magas a hőmérséklet. Az év nagy részében a víz hőmérséklete is meleg, általában 25°C felett van.

8. Milyen szállási lehetőségek állnak rendelkezésre a parkban?

A park területén nincsenek szállási lehetőségek, de a környező régióban számos szálloda található, amelyek kényelmes szállást kínálnak a park látogatói számára.


Repülőjegy Szudán Sanganeb Nemzeti Park


Sanganeb Nemzeti Park a világ egyik legismertebb természetvédelmi területe, amely Szudán északi részén található. Ez a park valódi paradicsom a természet szerelmeseinek, ahol a látogatók gyönyörű tengeri élővilágban gyönyörködhetnek, köztük a ritka koraállatokat és a korallzátonyokat.

A Sanganeb Nemzeti Parkba való repülés az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb módja a park elérésének. Az El Hurghada Nemzetközi Repülőtérről induló járatok lehetővé teszik a látogatók számára, hogy könnyen és gyorsan eljussanak a park központi területéhez, így időt takarítva meg az utazás során. Az ún. "szörfösök járatai" is elérhetők, amelyek segítségével a Sanganeb Nemzeti Park fő attrakcióihoz, például a szörfös paradicsomnak számító és a világ legnagyobb bruttó motorblokkjával működő szélgenerátorokhoz juthatunk. Ezek a járatok gyakran megtalálhatók az El Hurghada repülőtéren és tulajdonképpen a desztináció létrehozásának egyik fő oka.

A repülőjegyek széles választékban érhetők el a Sanganeb Nemzeti Parkba, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő opciót. A gazdasági osztályon kívül több légitársaság kínál elsőosztályú szolgáltatásokat is, amelyek lehetővé teszik, hogy a látogatók luxusban utazhassanak a parkba.

A repülőjegyek árait érdemes előre foglalni, hogy kihasználhassuk a legjobb ajánlatokat és időben biztosítsunk helyet a járatokon. Érdemes figyelemmel kísérni a légitársaságok promócióit és akcióit, mivel időnként kedvezményes repülőjegyeket kínálnak a Sanganeb Nemzeti Parkba.

A repülőutazás elengedhetetlen része a parkhoz történő látogatásnak, mivel lehetővé teszi a látogatóknak, hogy könnyedén és kényelmesen eljussanak a parkba. Ezáltal több időt tölthetnek a területen, és élvezhetik a nemzeti park csodálatos természeti szépségeit.

A repülőjegyekről részletes információk találhatók az egyes légitársaságok weboldalain, valamint utazási irodákban és repülőtéri ticketing irodákban is rendelkezésre állnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Sanganeb Nemzeti Parkba történő repülés előtt érdemes ellenőrizni az aktuális beutazási előírásokat és vízumkövetelményeket.

Mindenesetre a repülőjegyek egy fantasztikus lehetőséget kínálnak az utazóknak, hogy felfedezzék a Sanganeb Nemzeti Parkot és megtapasztalják a szépségét és gazdagságát. A parkban való látogatás felejthetetlen élményt nyújt minden természetbarátnak, és biztosítja, hogy újra és újra visszatérjenek a parkba.


Ünnep Szudán Sanganeb Nemzeti Park


Szudán talán nem az első ország, ami eszünkbe jut a nyaralás szó hallatán, de ha lazító és elképesztő kalandokra vágyunk, akkor mindenképp érdemes megfontolni a Szudán Sanganeb Nemzeti Parkot, ahol számos élmény és látvány vár ránk.

A Sanganeb Nemzeti Park a Vörös-tenger partján található Szudán északi részén. Az ország történelmének és politikájának rendkívüli változékonysága ellenére a nemzeti park az egyik legszűzesebb ökoszisztémájú hely a világon. A park különlegességét az adja, hogy az északi szavannán és a tenger birodalmában egyaránt találhatunk itt látványos állatokat, mint például a gyönyörű nyulak és teknősök.

A parkot főleg búvárkodásról és snorkelingről ismerik, hiszen az egész Vörös-tenger területén csodálatos korallzátonyok találhatók. A Sanganeb Récse egy úszó akvárium, ahol a korallok és a halak színvilága egyszerűen lenyűgöző. A recénél található a legnagyobb időszakos dugong-populáció, amelyet például a tenger alatti "falu" mellett élő technősszel is megfigyelhetünk.

A Sanganeb Nemzeti Park a természet védelmének és tiszteletének szimbóluma. Rengeteg különleges halfajnak nyújt ideális otthont, mint a cápának, a fűzfarkú halfajnak vagy az üvegállatoknak. A park hírnevét az is erősíti, hogy mind a kutatók, mind a turisták élvezték a látogatásukat. A helyi müezzinek énekét, valamint az éjszakai madárfüttyöket hallva élvezhetjük az idilli nyugalmat.

A park természetesen nem csak a víz alatti világ és a korallzátonyok látványvilágával bűvöli el a látogatóit. A mellette található Bayuda Sivatag is lenyűgöző, és valódi átélhető élmény lehet egy kicsit "elszakadni" a "civilizációtól". Az Akasha-hegységből hatalmas vízesések törnek elő, így itt festői szépségű tájak várnak ránk.

A Szudán Sanganeb Nemzeti Park látogatása után nehéz lesz megszabadulni az itt szerzett élményektől. Mindegy, hogy búvárkodunk a csodálatos korallzátonyok között, vagy sétálunk a hagyományos halászfaluban, a lehetőségek száma végtelen. A park árnyékot és hűvös menedéket biztosít a nyári kánikula idején is, és elbűvölő hangulatot áraszt az átutazók és a turisták körében. Érdemes ennek a gyönyörű helynek a meglátogatására időt és energiát szánni, mert a Sanganeb Nemzeti Park valóban mindenkit rabul ejt.


Időjárás Szudán Sanganeb Nemzeti Park


Szudánban található a Sanganeb Nemzeti Park, amely híres a lenyűgöző korallzátonyairól és a különleges tengeri élővilágáról. Azonban az időjárás erősen befolyásolja a park látogatottságát és a turisták élményét.

A Sanganeb Nemzeti Park éghajlata meglehetősen száraz és forró. A térséget érinti a sivatagi éghajlat, amelyet a forró és száraz időszakok jellemzik. Az esős évszak júliustól októberig tart, és a legmagasabb hőmérséklet is eléri az 50°C-ot. A téli hónapokban a legmelegebb nappali hőmérséklet 35°C, éjszaka pedig 20°C körüli értékek jellemzőek. A térségben az átlagos éves csapadékmennyiség mintegy 100 mm.

A Sanganeb Nemzeti Parkban a tengeri időjárás nagyon fontos szerepet játszik. A térségben a szezonális szélviharok és hurrikánok sűrűn előfordulnak. Az időjárás változása jelentős hatással van a tengeri állatvilágra és az emberi életre is. A szélviharok és a hurrikánok által okozott hullámok szétszórják a korallzátonyokat és a köves területeket. Ez néha súlyosan károsítja a korallzátonyokat és az érintett területek élővilágát is.

A Sanganeb Nemzeti Park időjárása azt jelenti, hogy a látogatóknak nagyon jól fel kell készülniük az utazásra. A forró és száraz időszakokban védőruházatot, sapkát és elegendő víz- és élelmiszerkészletet ajánlott magukkal vinniük. Ha az időjárás nem alkalmas a korallzátonyok felfedezésére, a turistáknak más programokra kell készülniük, például a helyi kultúra és történelem megismerésére vagy a nemzeti park felfedezésére.

Összességében, a Sanganeb Nemzeti Parkban az időjárás változékonysága és a tengeri viszonyok mindig tartogatnak izgalmakat. Aki elég bátor, hogy felfedezze a parkot ezen kihívások ellenére, egy életre szóló élménnyel gazdagodhat.


Szállás Szudán Sanganeb Nemzeti Park


A Szudánban található Sanganeb Nemzeti Park egy lenyűgöző sziget, amely a Vörös-tenger déli részén található. A park a világörökség része, és híres a csodálatos korallzátonyról és a gazdag tengeri életéről.

A park népszerű úticél azok számára, akik szeretik a tengeri élővilágot és az ökoszisztémát. A Sanganeb Nemzeti Park területe mintegy 200 négyzetkilométer, és egy szigetből és annak környező vizeiből áll. A park számos ritka és veszélyeztetett fajnak ad otthont, köztük koralloknak, cápáknak, teknősöknek és delfineknek.

A szállási lehetőségek a Sanganeb Nemzeti Parkban korlátozottak, de a leginkább népszerű az Abu Hashima szigeten található szálloda. Ez a szálloda a park pazar kilátását kínálja a Vörös-tengerre, és kényelmes szálláslehetőséget biztosít a látogatók számára. A szállodában többféle szobaválaszték közül lehet választani, beleértve a kétágyas és négyszemélyes szobákat is. A szobák modern berendezéssel és saját fürdőszobával rendelkeznek.

A szigeteken és a környező vizekben számos tevékenység elérhető a turisták számára. A legnépszerűbb tevékenységek közé tartozik a búvárkodás és a snorkelzés. Az esetleges pozíció és tapasztalat alapján lehetőség van merülésre is. A parkban található korallzátonyok rendkívül gazdagok és változatosak, és a tengeri élővilág csodálatos felfedezésének lehetőségét nyújtják. Számos merülőhely áll a búvárok rendelkezésére, ahol megcsodálhatják az apró kagylókat, halakat és egyéb tengeri élőlényeket.

A Sanganeb Nemzeti Park közelében néhány híres sziklaváros található, például a Shaab Rumi és a Shaab Sudan. Ezek a sziklavárosok hihetetlen kilátást nyújtanak a mélytengerre és a lenyűgöző élővilágra. A búvároknak lehetőségük van megfigyelni a cápákat, a teknősöket és a delfineket a természetes élőhelyükön.

Az utazás a Sanganeb Nemzeti Parkba nem mindig egyszerű, de a különleges élmény miatt minden fáradtságot megér. A legjobb módja a park megközelítésének a repülőgép használata, majd a helyszínen hajót bérlésével lehet felfedezni a parkot. Fontos figyelembe venni a park látogatási időszakait és az időjárási körülményeket, hogy a legjobb élményben legyen része a látogatóknak.

A Sanganeb Nemzeti Park egy különleges hely, amely gyönyörű tengeri élettel és páratlan kilátással büszkélkedhet. Aki szereti a búvárkodást és a természetet, biztosan elbűvölést érez és emlékezetes élményekkel gazdagodik a park látogatása során. A Sanganeb Nemzeti Park a tenger szerelmeseinek ráadásul kis létszámú és védett övezettel rendelkezik, így ideális helyszín a természettel való találkozásra.


Több ezer boldog ügyfél

Nejširší online nabídka letů

Garancia a legjobb árra

Olcsó repülések nagyszerű árakon

Olcsó repülőjegyek minden célállomásra egy portálon.

Repülőjegyek keresése